علائم خرابی استارت خودرو

علائم خرابی استارت خودرو
استارت خودرو وظیفه راه اندازی خودرو و روشن نمودن آن را برعهده دارد. اگر به هر دلیلی استارت خودرو با مشکل مواجه شود و کارایی نداشته باشد، هنگام روشن کردن خودرو مشکل پیش خواهد آمد و موتور خودروقادر به کارکردن نخواهد بود.
روشن نشدن خودرو، تنها به دلیل عدم کارکرد صحیح استارت نبوده و ممکن است دلایل فراوان زیادی داشته باشد. به عنوان نمونه خالی شدن باتری، یکی از دلایل مهم روشن نشدن خودرو است که ارتباط چندانی با سیستم استارت ندارد و مربوط می شود به خود باتری، اتصالات آن و یا دینام.
استارت نخوردن خودرو
از جمله اولین مواردی که می تواند دلیلی بر خرابی استارت خودرو باشد، استارت نخوردن خودرو در هنگام چرخاندن سوئیچ می باشد. در این شرایط شما سوئیچ خودرو را می چرخانید اما خودرو استارت نخواهد خورد. این مشکل دلایل زیادی می تواند داشته باشد که از جمله آن ها می توان به خرابی استارت، خرابی باتری، سوختن فیوز، شل شدن بست ها و اتصالات باتری، شل شدن اتصالات استارت و سایر موارد از این دست، اشاره کرد.
این نکته را باید همواره به یاد داشت که استارت خودرو تنها در صورتی وارد مدار می شود که ما سوئیچ را به قصد روشن کردن خودرو بچرخانیم و پس از روشن شدن خودرو، ماموریت این قطعه پایان یافته و تا روشن کردن دوباره خودرو به کار نخواهد آمد. لذا اگر این قطعه خراب شود، در هنگام استارت زدن خودرو، می توان متوجه آن شد و به رفع مشکلات ایجاد شده پرداخت. اما از جمله علامت هایی که نشان می دهد استارت خودرو دچار مشکل شده است می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- سوئیچ باز شده و برق پشت آمپر می آید، اما به محض استارت زدن، هیچ عکس العمل و صدایی از موتور خودرو شنیده نمی شود.
- سوئیچ باز شده و برق پشت آمپر می آید، اما به محض استارت زدن، صدایی تیک مانند از محفظه موتور شنیده شده و خودرو استارت نمی خورد.
- بعد از چند بار استارت زدن و عکس العمل نداشتن موتور، خودرو بالاخره استارت می خورد.
- پس از روشن شدن خودرو، استارت همچنان تا مدتی با دنده فلایول درگیر است.
عوامل خرابی استارت خودرو
خراب شدن استارت خودرو می تواند دلایل فراوانی داشته باشد. اگر یکی از علائم خرابی استارت را که در بالا عنوان شد، در خودروی خود مشاهده کردید، احتمالا استارت خودروی شما خراب شده است. از جمله عواملی که منجر به خرابی استارت می شوند می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- تمام شدن زغال های استارت
- گیر کردن زغال های استارت بر اثر کثیفی
- خراب شدن موتور استارت )آرمیچر)
- خرابی اتومات استارت (سلونویُید)
- اتصال قطب های مثبت و منفی استارت
- قطعی در اتصالات باتری به استارت (مخصوصاُ ضعیف شدن اتصال بدنه)
- خرابی و شکستگی چرخ دنده های استارت (پینیون)
- گیر کردن دو شاخه استارت (لور)